Bättre presentation om Texas

Kom på att sedan jag börjde blogga om Texas igen sp har jag ju både nya och 'gamla' bloggläsare, vissa vet vem Texas är och vissa har ingen anning om vad det är för en brunhäst som jag bloggar om. Så här kommer ett litet presentationsinlägg om henne.
 
Som ni redan vet så heter hon Texas, dock är hennes fullständiga namn Texas Babe. Hon är född 1996 och är alltså 20 år ung, man får inte glömma bort ordet 'ung' efteråt. Att hon är 20 år märks inte för fem öre, hon är pigg och glad och bevisar varje gång att hon är som en 'ungdom' i kroppen och huvudet. Från alla frörsta början så blev Texas livmoderimpoterad till Sverige, från USA. Och med livmoderimpoterad så betyder det att Texas låg inne i sin mammas mage nör mamman blev impoterad till Sverige, Texas mamma hete Meadowbranch Flora och hennes pappa heter Texas, båda föräldrarna kommer från USA, så hon har en hel amerikanare om vi säger så. Och som ni säkert listat ut redan så är hon också av rasen Varmblodigtravhäst och har tjänat/sprunigt in 175'800kr och hon gjorde sin sista start som travhäst året 2002.

Det var lite information längre back hos Texas, nu till hur jag börjde rida henne. Min klasskompis hade sin medryttarhäst, också en varmblodstravare i ett stall i Öja/Rättvik och en dag följde jag med henne dit för att rida och då fick jag rida Texas och sedan dess har det bara fortsatt. Jag började rida Texas i förstaring på gymnasiet, alltså 2011 och har sedan dess ridit henne. Jag har också under ett år och sista året på gymnasiet bott på samma gård som Texas, alltså jag hade henne och stallet bara några meter ifrån huset där jag bodde, helt underbart var det! Red, pysslade och skötte henne varje dag och hjälpte till med utfodring osv då alla hästar gick på lösdrift och togs bara in i boxarna vid extrem nederbörd, kyla eller snöstorm. 
 
Texas är en sådan häst som verkligen 'pratar' med en, hon visar tydligt när hon inte gillar något eller när hon gillar något. Hon är otroligt snäll, som en nallebjörn men blir lätt rädd för saker, plötsliga saker och sånt, men ja som en normalhäst kan hon bli rädd för saker. Hon är rätt osäker bland nya människor, försiktig och tillbaka dragen, tog mig väldigt, väldigt länga innan hon vågade lita på mig till fullo. Men efter mycket träning, kontakt och mysstunder så kom vi framåt. Hon har alltså varit den hästen som vägrat komma i hagen, många ryttare har bara ridit henne, släppt ut henne i hagen och sedan skitigt i henne. Texas är en sådan häst som gärna har en och samma person som tar hand om henne, rider och sköter henne och bryr sig om henne, inte flera olika, så vårat största problem är att bli fångad i hagen, och det kan även nu också vara svårt, men mycket bättre en vad det har varit. Hon har gått från att bli rädd för allt, till att bli mindre rädd och inte kasta sig över mig som hon alltid gjorde när hon blev räd, hon blir hon rädd, ifrån mig om vi säger så. Vi har lyckats träna, umgås och träna tillsammans så jag kan löslongera henne och hon blir inte lika rädd kring mig, hon låter mig tex spraya med flygspray utan att hon skakar eller kastar sig framåt. Hon spänner sig fortfarande men det går bättre, allt går bättre och blir bara bättre och bättre.

I sian yngre dagar så tränade vi rätt aktivt, vi var deltagit i en dressyrtävling där vi kom på en delad andra plats, då red vi ett program LD:4 som är utan galopp, då hon inte var så duktig på att hålla ihop galoppen. Minns den dagen som om det skulle varit igår, minns att jag var nervös och blev ännu mer nervös när vi skulle transpotera Texas med transporten till skolan och hon började hoppa runt... ahh blev skit rädd! Men som tur var så hoppade hon bara runt lite, sen var det bra. Vi lastade ur henne och hon stannade och tittade runt, och gick sedan in i boxen och halvsov, haha enkel häst att ha med sig på tävling! Hon skötte sig kanon bra hela den dagen och sedan slutade allt med en delad andra plats, super nöjd tjej och häst!
 
Skulle jag beskriva Texas med tre ord så skulle det vara snäll, personlig och social. Tre perfekta ord som beskriver henne bra. Hon är verkligen en häst som faller mig i smaken, vi förstår varandra och lyssnar på varandra, jag har aldrig haft ett sånt här band med en häst någongång, hon betyder mycket för mig och jag hoppas jag betyder något för henne. Jag hoppas att jag nu kommer rida henne länge, länge och fortsätta tills den dagen när hon säger att nu är det bra, men den dagen är nog långt borta om vi säger så. Nu lever hon livet i hagen och njuter av våra härliga körturer och ridturer!
 
Det var lite om Texas det, har ni frågor eller funderingar så kommentera gärna dom, nu fyller jag inlägget med massor av bilder, gamla som nya! 

 


Lina    •     •   http://nouw.com/linanilsson91

Så vacker =)


Kom ihåg mig?