Fem 'likadana' träns

Att svenska häst/djurbutiken Hööks har utrustning till både ryttare, häst och hund till bra priser så är dom ju också kända för att ha tagit inspiration till sina produker, antingen hööks egna produkter eller så tar dom in produkter som liknar andra, som dessa fem träns. Dessa fem träns, är enligt mig, identiska. Platt lite smalare nosgrimma, liknande pannband, snabbknäppe på sidostycken samt på käkremmen. Ett aachenträns med 'flärp' på nosgrimma och alla tränsen kommer från olika märken och återförsäljare, ni vet vilket träns jag skriver om? Självklart är det Hunter Tränset från Claridge House, eller är det Horze Sparta jaktträns eller kanske Dyon Working Collection eller det kan ju möjligtvis vara John Whittaker Hunter, sen har vi ju också PS of swedens Flat Out som jag också tycker påminner väldigt mycket, detta träns är inte lika identiskt som dom andra fyra men snarlikt, eller hur? Och PS som klagar på att Hööks kopierar...  För alla dessa träns är väll bra lika varandra?
 
Finns det fler? Vem har kopierat vem? Vem var först? Eftersom jag tycker att alla är likadana så tycker jag alla är snygga, äger själv det som kommer från Hööks, Claridge House. Personligen så gillar jag mitt som jag har, mjukt i lädret och passar kanon på alla slags hästhuvuden, okej förutom Texas huvud, men annars sitter det bra på andra hästhuvuden. Dom andra tränsen har jag tyvärr aldrig klämt eller känt på, bara sätt på bild. Kan tänka mig att alla träns varierar i läderkvalité, kvalité i allmänhet, färg, storlek och allt där till. 
 
Men vad tycker ni? Vilken av dessa är erna favorit? Eller är ni som mig det spelar ingen roll för dom är ju likadana? Finns några små saker som skiljer dom åt, men annars... Identiska! Den största skillnanden är väll priset då...
 
1. Horze Aparta jaktträns - 739:-
2. Claridge House Aachenträns hunter - 539:-
3. John Whitaker Hunter - 1'199:-
4. Dyon Workin Collection - 1'149:-
5. PS of Sweden Flat Out Revolution - 1'499:-

Vilket träns hade du valt? Jag väljer Claridge House Hunter!

 
 


Amanda    •     •   http://bagheeraomalley.blogg.se

Jag är nästan helt säker på att Dyon var först, men tänker inte lägga någon större ansträngning i att kolla upp det, haha.

Om jag fick välja helt och hållet utan att tänka på pengar så skulle jag välja PS tränset.

Jag har själv någon slags version av det här tränset från nån outletbutik, det som skiljer mitt träns åt är att nosgrimman är hela vägen runt och inte knäpps i vardera sida som dessa träns. Plus att jag sällan använder just snokremmen...

Lina    •     •   http://nouw.com/linanilsson91

Skulle jag välja så blir det nog John Withakers exemplar =)


Kom ihåg mig?