Bara några timmar kvar...

Till det nya året, är ni taggade?
Jag ser mest fram emot till att få tillbringa mer tid i stallet tillsammans med Sofia och hästarna, speciellt Bubblan. Kommande år ska jag verkligen ta tag i hästarna och ridning, lova mig själv att rida för tränare och utvecklas ännu mer och det kommer jag garanterat göra om jag fortsätter rida Bubblan, han är min alldeles 'egna' läromästare som jag får rida och sköta hur mycket jag vill, vilket jag är oerhört tacksam över! Han har hittils lärt mig massor och det finns massor kvar att lära från honom och han har mycket kvar att ge, trotts att han fyller hela arton år den fjärde april..
 
Jag har detta år att tacka för allt som hänt, jag har haft ett år som varit en berg och dal bana, upp och ner har det gått och helt plötsligt har livet tagit en tvär vändning, men det ända jag kan säga om det är att 'sånt är livet'. Det går inte att ha ett helt problem och fläckfritt liv, finns alltid något som stör en, förstör en, krossar en, gör en starkare, saker som bygger upp en som människa, det är livet. Tvåtusensexton har varit ett bra och dåligt år på många sätt, men jag är tacksam för att jag gått igenom då det gjort mig till den människan jag är idag, även tidigare år också men just detta år har varit det där lilla extra, jag har började på botten när tvåtusensexton började
och har nu trappat mig uppåt, men det är en lång väg kvar att gå tills jag är där jag vill vara. 
 
Tack tvåtusensexton, du har lärt mig mycket. Nu går vi vidare och tar tvåtusensjutton med storm! Vill ägna ett stort tack till Buffalo ändå, mest och Sofia såklart som ger mig möjligheten och tilliten att ta hand om hennes pärla och rida honom, tack, tack, tack, tack 
 
Bilder på Bubblan från när jag började rida honom hösten 2015 (OBS bilderna ligger ej i ordning, dom ligger lite hur som helst, blandat runt liksom)
 

Uppe innan tuppen

Godmorgon, godmorgon.
Klockan ringde idag vid kvart över fem på morgonen, av vilken anledning då var min första tanke när jag vaknade av att mobilen ringde... Suck. Men upp och hoppa och hoppa i stallkläderna och åka och plocka upp Sofia hemma hos henne och vidare till stallet, vi ställde hästarna på stallgången där dom fick äta lite av sin frukost medans vi mockade, fyllde på med spån, fyllde och bytte vatten, gjorde kraftfoder och packade alla höpåsar för ikväll/natt. Sedan när allt i stallet var klart så sadlade vi på hästarna och ga oss ut i mörkret med pannlampor på och gissa vad det blåse ungefär lika mycket som igår och igår avstod vi från att rida för det båste och var mörkt, ha ha idag red vi i mörker och det blåste... 
 
Bubblan skötte sig över förväntan, jag hade gjort mig själv förberedd på det västa, hoppa och skutt, bockningar och spakra bakut och såna där språng som bara han kan lyckas med, men inte ett ända bus/dumhet gjorde han på hela turen, jag är både i chock och glad över det. Han var nästan lite seg idag istället, men lagom framåt. Vi travade en del och jag försökte hela tiden få honom sysselsatt, ställa höger, ställa vänster, flytta bakdel åt höger och vänster, försöka flytta framdel och allt där till så han hade något att tänka på hela tiden, han var lugn och snäll, låg på lite i bettet men det försvann när jag höjde handen. Så en nöjd och trött Bubblan kom tillbaka till stallet, stod och halv sov, antingen för att vi kom till stallet tidigare en vanligt och dessutom tog ut dom på en ridtur när kanske inte riktigt hjärnan kommit igång ordentligt och sen lite hjärngympa och träning på det, ha ha.
 
Super nöjd över turen och super nöjd över Bubblan, han skötte sig bra och flyttade bakdelen bra och ställde sig bra, överställde sig lite men det var bara att korrigera så försvann det. Duktig häst! Nu står dom i hagen och har gjort sedan halv nio tiden ungefär, dom får lunch vid tolv och sedan får dom komma in redan vid fyra tiden idag, dom går egentligen ute till sju tiden men så här på nyårsafton väljer vi att ställa in dom tidigare och ge dom mat under kvällen inne istället, vi vill inte riskera att dom spränger hagen och sticker ut! Så box med nytt spån, mat och vatten får det bli! Tror aboslut inte det kommer gå någon nöd på dom, Bubblan får ha lindor på sig eftersom han kommer stå inne länge. 
 
Bubblan igår när vi borstat ordentligt på dom och jag lindat nattlindor, visst passar han i turkost?
 
Hästarna idag efter ridturen, ha ha ser super taggade ut att få komma ut i hagen!

Finns inget bättre

Det finns inget bättre en att gå upp tidigt, hoppa i stallkläderna och åka till stallet och släppa ut hästarna, ge dom frukost och vatten♥
Var i stallet till prick sju idag för att släppa ut hästarna, släppa ut rutinen som jag har är att jag först läger ut frukosten i hagen till hästarna, vi packar änd enda stor säck med mat till dom och fördelar ut det lite utspritt i hagen, då det tar längre tid för dom att äta upp maten då. Dom är ju bara två hästar men det blir ca stökigt utspridda sex till åtta högar med mat i hagen. Kollar sedan vattnet om det behöver hkas sönder någon is och fyller på vid behov och om vi inte fyllde på vid insläppet dagen innan. Går in i stallet igen och klär på hästarna täcken som dom ska ha för dagen, tar av den hästen som har innetäcke på sig, vilket är Bam nu då eftersom han är rakad. Bubblan sover utan och trivs bra med det, verkar det som! Bubblan har ett litet morgonhumör, eller han spelar oftast väldigt sur och arg för att skrämma en, vilket inte fungerar på så på morgonen orkar jag helt enkelt inte bråka med honom i boxen så jag ställer honom på stallgången och slänger på täcket på honom där. 
 
Släpper sedan ut hästarna i hagen, det är så otroligt skönt med dessa hästar och att jag tidigare lagt maten i hagen, jag går bara raka vägen in i hagen och släpper dom och går sedan coh stänger grinden, sen att Bubblan och Bam går att leda med grimsakftet runt halsen och ingen grimma var ju en annan sak, antingen snälla hästar eller väluppfostrade? Ute i hagen och smaskar frukost så får dom lunch, eftermiddag ute i hagen och kväll och natt i boxen. 
 
Men nu ska jag dra mig till jobbet för en sista arbetsdag innan två dagars ledighet, välbehövligt om vi säger så! Planerar ingenting som det ser ut nu, förutom att rida på nyårsaftons morgonen då vi vill rida innan dom börjar smälla fyverkerier/smällare här där vi bor. Ska då även inviga Bubblan nya rosa schabrak, he he syns och hörs sen!
 
 Gammalbild från i höstas.