Hej mitt vinterland

Godmorgon eller godlunch!
Ska tala om att träningsvärken i ryggen, magen och axlarna inte är speciellt skön efter gårdagens karning av snö på tomten, sambon fuskar till det idag och sätter på plogbladet på sin 'plogbil' och plogar uppfarten med den idag, fusk tycker ju jag! Jag är inte den som vill köra denna plogbil så jag plogar helt allting själv, fast nu när han sätter på plogbladet så får ahn ploga resten av vintern, jag kan vara inne och värma på varm choklad tills han kommer inne, skämt å sido! Här hemma turas vi om med allting, varannan gång ut med hunden (dock är det oftast jag som har hand om henne), varannan gång plogning av tomten och allt är alltid varannan gång, förutom att tvätta det sköter jag helt och hållet för jag vill att mina kläder behåller den storleken och färgen dom har... ha ha ha
 
Dagens plan är att vänta tills Sofia hör av sig och åka till henne, vi ska åka och ströa/spåna upp boxarna i det nya stallet som vi ska flytta dom till, u n d e r b a r t kan man stava detta! Ska bli så skönt att få komma in i ett stall och inte behöva stå ute vid lösdriften och göra i ordning hästarna, nog för att hästarna trivs bra på lösdrift men nu vill vi komma in i ett stall när väder och vind tillåter det och för att vi trivs bättre att ha rutiner och hästarna inne på nätterna, och sen vill vi ha hästarna inne i boxarna på nyårsafton och inte ute på lösdrift, inne under tak i tryggt förvar ska dom stå när alla smäller smällare på nyårsafton!
 
Sen ska vi försöka hinna rida, vet ej om vi tar ridningen först eller efter stallbesöket. Vi får helt enkelt se hur vi lägger upp dagen och ännu härligare är det när det kommer massor med snö, jag har en hatkärlek till snö och kyla, tycker det är är vakcert med snö och det blir mycket ljusare ut med snö nu denna årstid men jag hatar kylan för jag hatar att frysa och det gör jag ändå 99,9% av dagarna och jag hatar kylan för den gör kroppen så stel och kall, men jag tycker också om snön för ramlar man av från häst ryggen så landar man inte så hårt! Så det är en hatkärlek till denna snö, men nu kan vi verkligen säga hej mitt vinterland!
 
Så här ser det ut på tomten just nu... snööööööö Kom ihåg mig?