Sadelkammar fix

Nu äntligen har vi 'bott' in oss i det nya stallet och vet lite hur vi vill ha det i sadelkammaren. Så idag tog vi oss en runda där inne och flyttade runt saker, satte upp saker på väggarna, tog ner och bytte plats och allt där till, så nu har vi bra organiserat sadelkammare, sen att det ser ut som att vi har sex stycken hästar i stallet var ju en annan sak, det är så mycket grejer! Men varje hästägare känner väll igen sig där, att sadelkammaren är full med saker till juvelerna och oftast städad och ren, kanske renare en sitt rum hemma? Jag sköter då sadelkammaren och boxen bättre en mitt eget hem den del dagar, ha ha.
 
Efter vi fixade och plockade i sadelkammare så plockade vi in hästarna från blåsvädret ute, jag lindade på Bubblan nattlindor, älskar dom gråa lindorna han har och som jag köpt, älskar att linda med dom, i alla fall till natt lindor, att lina ridlindor/stöd med dom går inte för att fleecet bara töjer ut sig så fleecelindan blir hur smal som helst... Men nattlindor som inte ska vara så hårt lindade så är dom perfekta till det! Ridlindor ser jag helst är i akrylmaterial eller liknande, men fleece är det enklaste att linda med. Dessutom passar Bubblan bra i grått, he he. Bubblan fick också sovan nacken i natt, bra att lufta pälsen och Bam han fick pyamas på sig.
 
Träns och sadel väggen, min allround hänger där samt stallägarens sadel, plus lite av tränsen.. Vi får inte plats med alla träns upphängda, så alla hänger inte uppe på krockar, utan ner packade eller kvar i gamla sadelkammaren.
 
Den andra väggen, där hänger dressyrsadeln jag lånat hem, lite fler träns och W-sadlarna står mot denna vägg också. Fler träns hänger i tränsväskorna, ha ha 
 
Några av mina schabrak högst upp på hyllan, sedan fleecetäcken, back on track, sedan kommer innetäcken och utetäcken och längst ner borstväskorna och bootsen. Kan tillägga att detta är lååååångt ifrån alla täcken som dom har, ha ha finns en hel drös med täcken kvar i gamla sadelkammaren.. I den lilla plastbacken med blomman på har vi lite reflexer, smörjsaker och sporrar.
 
In och utgången, garderoben till vänster i bild hänger i jackor i, mina stövlar och ridskor står där inne också. Till höger har vi en hjälm hylla för allas hjälmar, täckeshängare längre ner under hyllan, där hänger i täckena som hästarna ska ha på sig dagen som kommer i hagen, så dom är varma tills dom ska på hästen. Och nedanför förvarar vi också vattendunken och hinkarna samt kraftfodret.
 
Här ser ni mer på golvet nedanför täckeshängaren och hjälmhyllan. Jag sitter på en bänk då vi har som en bänk med skåp och lådor under samt skåp ovanför, som ett litet kök fast utan diskhå, det hade vi dock velat ha! Kraftfodret på golvet, blåabyttan är till Bam och vita till Bubblan. Korgförvaringen som man ser lite i hörnet, har vi back on track låda längst ner, sen kommer bootsen, skydden och högst upp reflexer och sedan apparaten som ger oss värme i sadelkammaren. 
 
Det var våran sadelkammare det, vid intresse kan jag filma den också så ni får se lite mer av den, lite halv dåliga kort, men ni ser på ett ungefär hur det ser ut och hur vi har det när våran sadelkammare är organiserad samt städad!
 
Är nog noga med sadelkammaren hos er? Städarna ni den ofta eller inte? :-)Kom ihåg mig?
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se