Uppe innan tuppen

Godmorgon, godmorgon.
Klockan ringde idag vid kvart över fem på morgonen, av vilken anledning då var min första tanke när jag vaknade av att mobilen ringde... Suck. Men upp och hoppa och hoppa i stallkläderna och åka och plocka upp Sofia hemma hos henne och vidare till stallet, vi ställde hästarna på stallgången där dom fick äta lite av sin frukost medans vi mockade, fyllde på med spån, fyllde och bytte vatten, gjorde kraftfoder och packade alla höpåsar för ikväll/natt. Sedan när allt i stallet var klart så sadlade vi på hästarna och ga oss ut i mörkret med pannlampor på och gissa vad det blåse ungefär lika mycket som igår och igår avstod vi från att rida för det båste och var mörkt, ha ha idag red vi i mörker och det blåste... 
 
Bubblan skötte sig över förväntan, jag hade gjort mig själv förberedd på det västa, hoppa och skutt, bockningar och spakra bakut och såna där språng som bara han kan lyckas med, men inte ett ända bus/dumhet gjorde han på hela turen, jag är både i chock och glad över det. Han var nästan lite seg idag istället, men lagom framåt. Vi travade en del och jag försökte hela tiden få honom sysselsatt, ställa höger, ställa vänster, flytta bakdel åt höger och vänster, försöka flytta framdel och allt där till så han hade något att tänka på hela tiden, han var lugn och snäll, låg på lite i bettet men det försvann när jag höjde handen. Så en nöjd och trött Bubblan kom tillbaka till stallet, stod och halv sov, antingen för att vi kom till stallet tidigare en vanligt och dessutom tog ut dom på en ridtur när kanske inte riktigt hjärnan kommit igång ordentligt och sen lite hjärngympa och träning på det, ha ha.
 
Super nöjd över turen och super nöjd över Bubblan, han skötte sig bra och flyttade bakdelen bra och ställde sig bra, överställde sig lite men det var bara att korrigera så försvann det. Duktig häst! Nu står dom i hagen och har gjort sedan halv nio tiden ungefär, dom får lunch vid tolv och sedan får dom komma in redan vid fyra tiden idag, dom går egentligen ute till sju tiden men så här på nyårsafton väljer vi att ställa in dom tidigare och ge dom mat under kvällen inne istället, vi vill inte riskera att dom spränger hagen och sticker ut! Så box med nytt spån, mat och vatten får det bli! Tror aboslut inte det kommer gå någon nöd på dom, Bubblan får ha lindor på sig eftersom han kommer stå inne länge. 
 
Bubblan igår när vi borstat ordentligt på dom och jag lindat nattlindor, visst passar han i turkost?
 
Hästarna idag efter ridturen, ha ha ser super taggade ut att få komma ut i hagen!Kom ihåg mig?