Kanske många som undrar

Svar: Tänkte att jag svarar på denna fråga i ett inlägg istället, känns som att det kan bli långt... Kort och gott egentligen så blev han såld. Jag tog hem honom som fodervärd för ev senare köp. Jag hade kunat köpa honom på en gång om jag ville det men började med fodervärd för jag inte hade pengarna till att köpa honom just då. Och anlendingen till att han såldes var helt enkelt för att jag inte mådde bra psykiskt, ekonomin krasade totalt och jag levde i en ständig stress och panik... Det var självklart inte Lomas som gjorde så jag mådde dåligt, han var den som jag behövde vid min sida när jag mådde dåligt men allt kring mitt dåvarande jobb tog hårt på mig och jag blev sjukskriven och sedan sparkad från jobbet, Lomas var min ströst men sen när det blev bråk, och tjaffs i stallet så orkade jag bara inte mer. Många som lever med panikattacker och inte mår bra psykiskt vet att minsta lilla grej blir hur stor som helst när man mår dåligt, i alla fall för mig. 
 
Men till slut orkade jag inte mer och jag kände att jag kunde inte ge Lomas den tid och kärlek han förtjänade så jag valde att ta beslutet att skriva till ägaren att jag inte kunde ha kvar honom, så hon hittade en köpare snabbt som provred två gånger och hon ville köpa honom. Det var en lättnad när han åkte, men det var många, många, många tårar när jag lastade ombord honom på lastbilen som skulle ta honom till Skellefteå. Men allting gick bra och självklart var det jobbigt, men allt gick ännu lite bättre när jag tänkte på hur bra han kommer få det och hur bra han fortfarande har det! Han kom till ett perfekt hem, med massor av kompisar, härliga uteritter och en kanon bra kvinna som köpte honom! Jag kan inte vara annat en nöjd över vart han hamnade! 
 
Så han såldes den 6 mars det här året, många kan tycka att det var konstigt att jag ens tog hem en häst.. Men jag hade aldrig kunnat förutspå att jag skulle må dåligt eller få sparken från jobbet, jag kan liksom inte se fram i framtiden, tyvärr. Hade jag kunnat de hade jag nog aldrig tagit hem en häst, faktiskt. Men jag är glad att allting löste sig så bra och så fort, för Lomas bästa.
 
Jag är tacksam över den korta tiden jag fick med Lomas, han lärde mig mycket och jag lärde han mycket. Inte bara mer vad det innebär att ha en häst utan en hel del annat, jag hittade mig själv och förstår nu att jag är ingen människa som ska ha en häst helt och hållet helt själv, jag mår bättre av att vara medryttare på hästar, för någon egen häst vill jag faktiskt inte ha och kommer inte vilja ha på ett tag. Och till sist när man har djur, i det här fallet hästar så är det alltid så att man får med ett stort ansvar, amn tar hand om någon annans liv och när jag inte klarade av det längre så får man ta svåra beslut som är jobbiga och tuffa, men som innerst inne är det rätta. Med djur kommer ett stort ansvar!
 
Och tack Amanda för din fråga!
 


Amanda & ridtravaren Lilleman    •     •   http://bagheeraomalley.blogg.se

Men åh :( så tråkigt, men skönt att har det bra. Det rätta beslutet är oftast det jobbigaste.
Men hur mår du nu då? :( Varför fick du sparken?

Vet själv hur det är att inte må helt bra. Blev sjukskriven 17 juni i år och fick precis sparken från mitt jobb....

Svar: Jaa brukar vara så, tyvärr! Jobbiga beslut som är dom rätta.. Jag mår bättre nu, inte helt 100% men jag tar mig framåt för varje dag som går. Man kommer på sina knep för att kunna må bättre!
Fick sparken för att arbetsgivaren tyckte jag var sjuk för ofta, alltså borta från jobbet.. Jag kvar kanske borta 2 av 7 arbetsdagar och det tyckte dom var mycket.. men det var helt och hållet deras fel då dom inte tog hand som sin personal... :-( men jag hade sådan kassa arbetsförhållanden så jag blev helt knäckt... fick panikattacker, gick i ständig stress och panik... så jag gick sjukskriven hela min uppsägningstid vilket var skönt får största boven till att jag mådde dåligt var det jobbet.. :-/

Tråkigt att höra att du också fått sparken och är sjukskriven, det är inte roligt.. och ännu tråkigare är det när folk runt om kring en tror att man är sjukskriven för ingenting.. hoppas du blir bättre snart och hittar ett nytt bra jobb! :-)
Marica Lindberg

Lina    •     •   http://nouw.com/linanilsson91

Så otroligt tråkigt =/
Men man ska göra det som känns rätt =)


Kom ihåg mig?