Äntligen på hans rygg igen

Äntligen fick jag rida Bubblan idag, och jag är super duper nöjd över hur turen gick!
Ni som följt bloggen och mig och Bubblan ett tag vet att han är väldigt hoppig och gärna busar till det och dessutom nu har vilat ett bra tag pga att han skadade sig i hagen, han är återställd nu så nu har vi börjat rida honom. Sofia har ridit dom förta turerna på honom, haha hon har inte velat offra mig, så illa har det varit!
 
Men idag red jag honom och han skötte sig över förväntand, vi red en tur ut i skogen som vi alltid gör sedan ville Sofia rida på ängen på Bambam så han fick göra något mer en att bara skritta tråkigt, hon red runt och jag red runt på Bubblan, gjorde halt övningar, ryggade, halt, fram och tänkte mycket framåt och sedan halt, så jag verkligen kände att han var med mig och mina noter, vilket han var, han var riktigt fin att rida och lyssnade väldigt, väldigt bra på mig, när Sofia ridit klart så kom det ett glädje hopp, typ som att Bubblan ville säga 'nu var det här tråkigt nu livar jag upp stämningen lite' som han brukar kunna göra när han tycker det är tråkigt ha ha. Jag var oerhört snabb på att bara skänka på honom framåt och sedan ta tillbaka honom igen, super bra gick det! Tror Bubblan blev lite chockad fraktist att jag skänklade på honom framåt, då specielt jag brukar samla honom isället så jag får kontakt, men det fungerar inte så bra vissa gånger så nu satte jag hälarna i honom och skänklade på honom framåt, vilket gav bättre resultat!
 
Andra hoppet kom när vi var påväg hemåt igen och det kom bilar på stora vägen, jag kände på honom hur han ladade och började trippa på vägen och så small det till så kastade han sig framåt och jag snabbt som bara den skänklade på honom framåt och han blev så paff att han började tugga och fundera vad sjutton det var som hände, ha ha. Nu ska vi verkligen träna på detta att när han väl hoppar eller kastar sig framåt så ska vi skänkla på honom framåt och när han då springer framåt istället, samla honom och stanna och backa honom, så vi verkligen vet att vi har honom med oss och att han kommer ner på jorden igen, så jag är super duper nöjd över ridturen idag!
 
Efteråt stod Bubblan verkligen och gäspade flera gånger och orkade knappt hålla ögonen öppna, ha ha han blev lite trött med arbetet på ängen där jag alltid såg till att han hade något att göra, vilket gav goda resultat! Super roligt att han är igång igen och nu ska vi bara sätta igång honom ordentligt i en bra tackt sen ni, sen hoppas vi på att vi kan börja träna för tränare kanske en eller två gånger i månanden, längtar!!
 Kom ihåg mig?