Blockhalt häst...

Bubblan har nu under dom senaste veckorna verkligen haft otur med ALLT! Han har vart lite svullen i sitt högra framben av och till, han var lite svullen i benet till den början på insidan av senorna. Panik så ringde vi runt och kom fram till att avvakta i 24h innan vi bestämmer eller gör något. Svullnaden gick faktiskt ner och Bubblan fick komma ut på promenad med Bambam och hoppade runt på promenaden men var inte halt eller hade ont, var lite svullen men inget annat. Men så för någon dag sedan så var han i stora hagen med Bambam (vi har haft honom i en mindre när han varit svullen) men eftersom vi tyckte det gick ner och såg bra ut, utan hälta så fick han gå där....
 
Och det gav resultatet att när vi ropade på hästarna som var i andra sidan hagen så kom dom självklart I FULL GALOPP. Vilket resulterade till att Bubblan snubblade och gick ner på knä, SUCK! Och gissa vad jo han blev mer svullen och har fått gått i den lilla hagen igen och idag när jag var där så kollade jag till honom, gav honom mer vatten, mockade hans lilla hage + lösdriften och gav honom hö och självklart kollade jag till benet... som var svullet från knät och ner... syntes knappt vart knäett började... Jämn tjock hela vägen runt från knät och ner till kotan och runt hela benet, inte så mycket på själva framsidan av benet mest bak vid senorna och sen då... joo han är BLOCKHALT! Han kunde knappt ta sig från vattenhinken till maten som jag med flit la längre bort för att se hur han gick.. han kom knappt fram till höet... så typiskt!
 
Han såg verkligen besvärad ut och när jag kände på benet så var det varmt och han löft på det när jag la handen på det, och han nosade och höll på vid benet när jag var där och kände igenom.. Så det va bara att ringa Sofia och meddela detta och hon ringde veterinären i Rättvik och han trodde hovböld... Hovslagaren ska komma ut idag vid två och kolla och se om hon ser något.. Annars blir det veterinären imorgon... typiskt! 
 
Och förlåt för luddigt inlägg men jag är i en ontorligt tuff period just nu och sedan blir Bubblan halt och vi har ingen anning om det är hovböld, senskada eller något helt annat. Igår hände det massor av saker som gjorde oss både chockade och skämas ihjäl och vi ville bara gömmas oss under jorden, vilket jag fortfarade vill. 
 
 


Lina    •  

Fy så tråkigt =/
Aldrig kul när dem bli skadade och absolut inte halta för det är så svårt att veta vad som är fel.
Hoppas han blir bra

Amanda    •  

Så fin bild på en väldigt vacker häst 😍

Amanda    •  

Ouups, min kommentar hann jag inte skriva klart innan jag skickade den... Krya på pållen!!


Kom ihåg mig?
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se