Buffalo aka Bockmaskinen

Jag nämde tidigare idag hur seg Bubblan var på gårdagens uteritt... Tjii fick jag för idag var han raka motsatsen! Vilket självklart också är roligare när han har lite mer energi och man kan använda denna energi till något bra och få honom att arbeta på ett korrekt och bra sätt! Det är väldigt roligt, jag var dock dålig idag på att ge honom eftergift ordentligt, så vissa gånger blev det bara en massa 'krulla ihop sig', men det gick bättre när jag tänkte på eftergiften.
 
Vi red runt på en äng i skogen, skrittade fram påvägen dit och kunde trava och galoppera på ängen. Eller ja jag galopperade inte ha ha för Bubblan blev gaaaaaalen efter ett tag och efter några varv i trav, ha ha han började helt plötsligt kasta sig framåt i full fart och sedan kom bocksprången, ha ha han bockade flera gånger.. Drog ner huvudet och bara bockade ha ha jag kollade bara förvånat på Sofia som bara satt och skratta åt oss haha, tacka gudarna till att jag tog på mig Sofias chaps idag och mina knä skydd så jag hade några slags stöd, ha ha hatar att rida uta ridstövlar, jag saknar liksom stödet som ger en, men det funkade bra med chapsen och med knäskydden. Knäskydden rider jag dock med mest för värmen på knäna eftersom jag pajjat knäna tidigare så är det bra att hålla dom varma, då jag får förbanat ont efter dom varit kalla en längre tid... 

Men ja ridpasset gick väll så där, han var ju spänstig och hade swung i steget när han väll skötte sig och höll sig ur skinner, ha ha. Men jag ska inte skylla allt på honom idag, han var pigg och glad, och dessutom hade det säkert bara någon minut innan vi kom till änget vandrat en älg eller två där, för det låg bajs efter dom som såg ut som att det inte hade legat där speciellt länge, kan ju varit så att att älgen stod och tittade på oss fast vi inte märkte det, men hästarna gjorde.. Men ja när Bubblan blir så här hoppig och håller på så bara skrattar vi, klart man märker att vi tycker det är roligt, men han gör absolut inte detta för att komma undan för att arbeta, för arbeta det vill han göra! Men på vägen hem kunde jag arbeta honom lite bättre, ställa höger, rakställa och sedan ställa vänster och varvade detta tills jag kände att han var med mig. Svårast är att rakställa för han kan verkligen vara som en ål att rida, men det gick hyfsat bra!
 
Så slutsatsen av ridturen var väl inte den bästa, men hästarna fick röra på sig och vi planerar in att rida i paddock imorgon där hästarna förhoppningsvis kan hålla sig ur skinnet, eller ja Bubblan kan hålla sig ur sinner, BamBam skötte sig kanon bra! Han bockade i alla fall inte eller studsade runt som en vit gjorde!
 
 Kom ihåg mig?
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se