Clinic för Peter Ljungberg

Vi började med att lasta in allting i transporten som ska med, vi hade varit duktig och samlat och packat det mesta dagen innan, men vi kunde inte packa ner precis allting, så vi fortsatte med att packa och få reda på allting till hästen som skulle med till Sunne i Värmland för en helgs clinic för Peter Ljungberg. Mycket skulle med till hästen, benskydd av olika slag, täcken, sadel och massor av små saker som tydligen tog enorm plats, ha ha. Vi kan konsten att ta med oss saker som vi egentligen inte kommer använda och som vi vet att när vi står hemma på gårde absolut egentligen inte behöver ha med oss, men det får följa med ändå, ha ha hästmänniskor som packar... Är precis lika när man ska packa till sig själv, ha ha man tar med sig på tok för mycket saker, vi hade liksom packning för en hel vecka och inte bara en helg med två nätter borta... Sedan var vi ju tre tjejer också och hingsten såklart!
 
Men vi tog oss till Sunne och Gravagården med all packning plus häst såklart! Ingen clinic utan häst! Bambam fick en fin box inne i ett litet stall, längst in i hörnet, fritt från andra hingstar. Nu reser vi med en hingst som man inte märkar att han är hingst, det blev till och med så att några timmar stod ett sto bredvid Bambam i boxen, för att dom osm hade stoet glömde att han var hingst, ha ha sålite märker man att han är hingst, plus att två hingstar stod i boxen och sedan Bambam på gången när vi svampade av honom, sjukt snäll och okomplicerad hingst! Kanske 'hummade' och pratade med några hästar men inget mer, älskar väll uppfostrade hingstar och hingstar med kanon psyke som Bambam!
 
Sofia red då alltså fyra pass för Peter Ljungberg, två på lördagen och två på söndagen med bra timmar i mellan passen så Bambam och Sofia kunde återhämta sig och samla energi till kommande pass. Första passet var han otroligt seg och loj, såg verkligen ut som en död ko. Men sedan hände något och han blev bara piggare och finare, sista passet var det allra bästa, såg verkligen bra ut och man såg att både Sofia och Bambam växte tillsammans som ekipage och lärde sig massor, hon har ju faktiskt bara haft hästen i en månad, och han är trotts att han är genom snäll och har ett hjärta av guld är han en otroligt svår riden häst, gör du inte rätt så sätter han verkligen upp fingret åt dig och iggnorerar dig totalt, gör du rätt och inte bara 'jollar' runt i sadel och tror att du kan ÅKA HÄST så gör han allt du ber honom om, han måste man verkligen rida i varje steg, men du kan också åka häst, men det får ingen ut något av. Så stor skillnad blev det och det var otroligt roligt att se. 
 
Jag var med som stöd, groom och för att jag själv vill lära mig. Man lär sig fruktansvärt mycket från marken och lite rida fick jag göra i alla fall, skritta fram och trava fram två gånger, det dög alldeles utmärkt för mig, tycker det är roligast att vara groom och hjälpa till, det faller mig kanon i smaken! Så jag är kanon nöjd över helgen och det är även Sofia och Bambam, många fina ord från Peter fick dom med sig hem och passor att träna på också och till våren satsar dom på Springbreak och tävla lite! Super roligt!
 
Som dom säger i värmland, detta var GÖÖÖRR ROLIGT!
 
 
 Kom ihåg mig?
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se