Laddat med mat

Efter en dag på Rättviks Marknad så är jag nu trött och ska värma på lite mat så magen blir glad. Har även laddat med mat till min lilla hund också, så nu har hon fullt med köttfärs och fläskköttfärs i bollar nere i frysen så det bara är att ta upp dom dagen innan så dom är upp tinade. Perfekt att ta fram och dom håller sig i frysen, och hon älskar det! Wilma är som ni säkert redan vet en Chihuahua som väger ca 2,5kg, hon har längre ben en vad dom 'ska' ha, men är lika fin för det, sen är hon utan stamtavla också men det gör inte oss något. Wilma får mat två gånger om dagen och då blandar jag hennes Acana Puppy Smal breed, som hon ätit sedan hon var liten, Hon har några svängar som valp ätit Royal Canin och diverse blötmat men detta gjorde henne dålig i magen och det blir många besök in och ut hos veterinären med infektioner i tarm osv... Så nu har vi lagt det på hyllan och hon äter bara Acana fodret och sin nötfärs/fläskköttfärs till middag. 
 
Många säger att man ska akta sig att ge sina hundar för mycket fläskköttfärs. Wilma har där emot ätit det sedan hon fick börja äta annat en mjölk från sin mamma. Och även vanlig nötfärs och fläskfärs sedan hon var lite och det är faktiskt det ända plus hennes Acana som hon kan äta, allt annat blir för starkt för hennes lilla mage och hon äter upp allting hon får och ligger kanon bra i hullet, hon är dock påväg att gå upp lite i vikt nu men det är bara bra för hon har precis gått igenom en period där hon inte vill äta, då testade jag att ge henne lite blötfoder, men det rann ur henne på kvällspromenaden sen, så det funka inte. Men nu äter hon och ber nästan om mer mat efter hon ätit upp, vilket är positivt då hon inte ätit så bra under sin uppväxt, inte så mycket som jag har velat att hon ska äta.
 
Finns säkert många rätt och fel i denna kost, och alla hundar funkar inte på den. Men den fungerar kanon på Wilma och det är detta hon kommer fortsätta äta, glad mage - ger en glad hund. Så idag har jag köpt massor av nötfärs och fläskfärs och gjort i ordning bollar som jag fryst in nu och tar fram dagen innan dom ska ätas. Sedan brukar jag låta en köttbulle jag gjort stå framme lite så den blir lite 'rumsvarm' då Wilmis lätt blir kall och skakar när hon äter kallmat, vilket jag förstår helt och hållet, vem börjar inte frysa när dom äter en Piggelin tex?
 
 Kom ihåg mig?
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se