Tandis besök med hingsten

Jag skrev ett inlägg igår om tandläkarbesöket med Bambam, men det försvann och publicerades inte... Så jag får skriva ett nytt. Och ja som sagt så var vi till tanläkaren med Bambam igår för att kolla av munnen på honom, han har varit lite knälig att tränsa och man har fått tagit det väldigt försiktigt både att stoppa in bettet och ta ut det ur munnen igen, så ett tandläkarbesök var det dags för! Väl på kliniken, som jag dessutom körde till, första gången med transport och häst i, perfekt häst att 'övningsköra' med för första gången, jag får köra min bil tillsammans med det lånade släpet vi hade på mitt körkort som är B, utökat körkort är en dröm just nu! Men tillbaka till körningen, jag körde transporten med hästen i och Sofia som hjälpa mig från passagerar sätet när jag behövde hjälp, gick kanon bra och jag tycker faktiskt det var riktigt roligt att köra. Kommer garanterat köra fler gånger!
 
Till kliniken tog vi oss och Bambam fick komma in i boxen och vänta lite, ställer in lillhingsten i boxen och det går förbi hästar, han kanske 'hummar' lite åt dom, men inget mer. Vi gick in i väntrummet och väntade på vårantur och kom in senare en tänkt, men det är så det brukar vara hos veterinären. Har man tid klockan två så kan man räkna med kvart över eller halv tre. Själva tandläkarbesöket gick bra, veterinären plockade tyvärr ut två stingflugelarver ur munnen på honom och hon kunde se en liten, liten gång i tungan och någon vid tandköttet, men inget mer en det. Det kan förklara varför han varit lite svår att tränsa och ta ut och in bettet ur munnen, försiktig med tungan. Lite vågbett hade han så det slipades och raspades i munnen på honom, lite vassa kanter togs bort och sedan var det bra, en trött och seg hingst fick komma in i boxen igen och vakna till lite. 
 
Mycket beröm fick vi för en sådan otrolgit snäll och väluppfostrad hingst, även fast den ena veterinär assistenten trodde han var arabiskt fullblod, ha ha Bambam är liksom en av sveriges bästa avelshingstar inom Quarterhäst-världen och aveln och högt meriterade hingst, och han är så renrasig quarterhäst du kan komma i många led bakåt i statavlan! haha men lite roligt var det allt, men skötte sig gjorde han i alla fall, han vissade upp sin bästa sida och den sidan han alltid har denna cool lugna, trygga, kloka och genom snälla hingst som han ibland glömmer av är hingst pga sitt temprament! Men tummen upp fick han av både oss och veterinärerna på plats! Efter besöket så gick vi lite med honom utanför kliniken och lastade sedan på honom och åkte hem till Bubblan som väntade på honom i hagen!
 
 Kom ihåg mig?
Här skriver du lite information om dig kanske, vad din blogg handlar om och något om dig? Skriv vad du vill eller skriv ingenting alls. Kram HannaVic.se