Hopp och skutthästen

Idag hardet varit en hel dag tillsammans med Sofia och självklart hundarna och hästarna. Vi började dagen med att hämta hennes hö i stallet som hon flyttat från och skulle tvätta boxen men vi glömde tvättsakerna så Sofia fixar skurningen av boxen imorgon istället. Så vi åkte hem och lät hundarna busa av sig på gräsmattan, drog av hästarna täckena som dom hade på sig då solen kom fram och bestämde oss sedan för att åka in mot stan, som då är Falun för att handla lunch, lite kina/thai mat blev det till lunch, perfekt, snabbt och gott!
 
Efter det blev det Ö&B, där vi två helt seriöst kan gå runt i evigheter, vi älskar det båda två! Vi viste redan vad vi skulle ha men gick ändå runt, jag köpte en plastkratta och lite nödvändiga toalett artiklar och diskborstar, vem kan motstå erbjudandet med tre diskborstar för tio kronor!? Älskar att fynda och jag älskar att gå på Ö&B och även Rusta, Biltema osv. Men ja nog om det, vi handlade och åkte sedan vidare hemåt för att sadla på hästarna och ut på en tur. Och vi hade tur att min allroundsadel låg bra på Bubblan, fick lägga in en padd då sadeln låg något i bakvikt men med padden låg den kanon bra, perfekt nu när Bubblan har fått skav nästan vid sadelgjorde, för då får hah ha sin hoppgjord som inte ligger mot skavsåret, annars hade vi fått rida barbacka och tro mig, det finns nog ingen i hela världen jsut nu som vill rida ut barbacka på Bubblan, haha den energin han här, åhhh!
 
Men turen gick kanon bra, Sofia red ju på sin BamBam och jag på Bubblan, vi har utklädda i 'hopputrustning' från topp till tå, ur snyggt på honom! Vi är så vana att se honom i sin vanliga utrustning som är western utrustning så engelskutrustning är allti roligt att se honom i och ahn klär bra i det! Men tillbaka till uteritten som gick bra, Bubblan hade eld under hovarna, men lyssnade bra på mig och mina förhållningar och hjälper. Vid ett tillfälle så bara stod han och studsade, ni vet när hästarna hoppar fram och sedan hoppar med baken och står stilla på stället och hoppar, ha ha det blev lite väll mycket explosivitet där ett tag men bra gick det, jag sitter kanon bra i den där sadeln så jag bara kollade på Sofia och skrattade, ha ha sen var Bubblan nöjd och hoppade inte något mer på hela uteritten, haha roligt med en pigg och glad häst, och dessutom nu när vi kan rida honom ordentligt. Och dessutom är han kanon rolig när han är fylld av energi för han blir så arbetsvillig och roliga att rida, så istället för att försöka lugna honom så arbetar vi honom och när vi arbetar honom då så blir han lugn, en winn winn! Det är ju så att hans westergjord till sadeln lägger sig på skavsåret så han vill inte gå framåt, men perfekt att kunna ha allroundsadeln och magplattan på honom! Så nu ska det ridas!
 
Brukar era hästar hoppa/busa och ha mycket energi när ni rider? Hur gör ni? Använder ni energin som omvandlar den till något bra och tex jobbar hästarna?
 
 
 
Och så här är vi vana att se Bubblan, fullt Westernutrustad. Han är ju westernutbildad från grunden och tävlad och tränad inom det, men nu kommer han få göra lite allt möjligt. Det passar honom alldelses utmärkt!
 
Men Bubblan har även ridits med lite mer åt akademiska-hållet också, dock gillar jag inte att rida i denna spanska sadel, men det gör Sofia!

Så klockren film!

Så här ligger det till

Igår efter travdagen tillsammans med Ida och hästarna, och även hundarna så åkte jag upp till stallet där Texas står och tömde det på mina saker, så nu finns det inte någonting där som är mitt. Jo, en JH Collection grimma som jag kände att Texas kunde få behålla, nu låter det som att jag har lämna henne för alltid, men riktigt så är itne fallet. Jag kommer åka och sköta och rida henne, dock inte lika ofta. Jag har försökt öka upp två eller fler gånger i veckan för att motionera henne och ta hand om henne, hon älskar att få komma in och bli pysslade med, men det känns inte som att hon tycker det är lika kul att få komma ut på körturer eller ridturer, självklart gillar hon det och det är bra för henne att hålla igång sin 20 år gamla kropp, det märks mer och mer på henne att hon är 20 år och vissa dagar är hon 3 år och oinriden igen, det varierar från dag till dag, men den där riktiga glöden som hon har haft finns inte kvar längre, vad jag känner. Hon nöjer sig och glöden kommer faktiskt fram när man bara står och myser, hon får lite knäckebröd, godis, äpplen och morötter och massor av borsning, pälsglans och hon bara slappnar av och njuter, det är de hon älskar och brinner för!
 
Så jag har valt att tömma stallet där på mina saker, för att kunna dumpa av dom i nya stallet där Sofia har hästarna, för jag vill verkligen komma igång med min ridning igen, så som den var förut. Och jag känner att Texas inte kan ta mig dit och eftersom honvissar så starkt att hon inte har den glöden kvar, så varför ska jag tvinga henne till det? Vi nöjer oss med pyssel och ridturer då och då istället, hon ska bara gå kravlöst och mysa som en 20 åring ska göra. Nu säger jag inte att alal 20 åriga hästar ska ut på mysturer och bara vara, finns pigga, fräscha och glada 20 åringar som tävlar fortfarande, så det är inte så jag menar. Men för henne sålder börjar märkas på henne om vi säger så.
 
Nu är Bubblan bara några år yngre, men där snackar vi glöd. Han vill, han kan och han ska. Han vill arbeta, han vill använda sitt huvud och han behöver det. Därför väljer jag att minska ner tiden med Texas för att kunna lägga den på Bubblan, jag har mål att ev försöka komma ut på en tävling till sommaren, så jag känner att är det i något stall jag ska vara så är det vid Bubblan och är det någon häst jag ska rida så är det Bubblan. Han kan ge mig mycket mer, han har lärt mig massor men det finns massor kvar att lära, han är verkligen den perfekta läromästaren och med Sofias hjälp som alltid, så tror jag på det här. Så ni här på bloggen kommer få se mer av en skimmel nu i fortsättningen och därav bilderna i headern, dom får Bubblan stå för.