Hopp och skutthästen

Idag hardet varit en hel dag tillsammans med Sofia och självklart hundarna och hästarna. Vi började dagen med att hämta hennes hö i stallet som hon flyttat från och skulle tvätta boxen men vi glömde tvättsakerna så Sofia fixar skurningen av boxen imorgon istället. Så vi åkte hem och lät hundarna busa av sig på gräsmattan, drog av hästarna täckena som dom hade på sig då solen kom fram och bestämde oss sedan för att åka in mot stan, som då är Falun för att handla lunch, lite kina/thai mat blev det till lunch, perfekt, snabbt och gott!
 
Efter det blev det Ö&B, där vi två helt seriöst kan gå runt i evigheter, vi älskar det båda två! Vi viste redan vad vi skulle ha men gick ändå runt, jag köpte en plastkratta och lite nödvändiga toalett artiklar och diskborstar, vem kan motstå erbjudandet med tre diskborstar för tio kronor!? Älskar att fynda och jag älskar att gå på Ö&B och även Rusta, Biltema osv. Men ja nog om det, vi handlade och åkte sedan vidare hemåt för att sadla på hästarna och ut på en tur. Och vi hade tur att min allroundsadel låg bra på Bubblan, fick lägga in en padd då sadeln låg något i bakvikt men med padden låg den kanon bra, perfekt nu när Bubblan har fått skav nästan vid sadelgjorde, för då får hah ha sin hoppgjord som inte ligger mot skavsåret, annars hade vi fått rida barbacka och tro mig, det finns nog ingen i hela världen jsut nu som vill rida ut barbacka på Bubblan, haha den energin han här, åhhh!
 
Men turen gick kanon bra, Sofia red ju på sin BamBam och jag på Bubblan, vi har utklädda i 'hopputrustning' från topp till tå, ur snyggt på honom! Vi är så vana att se honom i sin vanliga utrustning som är western utrustning så engelskutrustning är allti roligt att se honom i och ahn klär bra i det! Men tillbaka till uteritten som gick bra, Bubblan hade eld under hovarna, men lyssnade bra på mig och mina förhållningar och hjälper. Vid ett tillfälle så bara stod han och studsade, ni vet när hästarna hoppar fram och sedan hoppar med baken och står stilla på stället och hoppar, ha ha det blev lite väll mycket explosivitet där ett tag men bra gick det, jag sitter kanon bra i den där sadeln så jag bara kollade på Sofia och skrattade, ha ha sen var Bubblan nöjd och hoppade inte något mer på hela uteritten, haha roligt med en pigg och glad häst, och dessutom nu när vi kan rida honom ordentligt. Och dessutom är han kanon rolig när han är fylld av energi för han blir så arbetsvillig och roliga att rida, så istället för att försöka lugna honom så arbetar vi honom och när vi arbetar honom då så blir han lugn, en winn winn! Det är ju så att hans westergjord till sadeln lägger sig på skavsåret så han vill inte gå framåt, men perfekt att kunna ha allroundsadeln och magplattan på honom! Så nu ska det ridas!
 
Brukar era hästar hoppa/busa och ha mycket energi när ni rider? Hur gör ni? Använder ni energin som omvandlar den till något bra och tex jobbar hästarna?
 
 
 
Och så här är vi vana att se Bubblan, fullt Westernutrustad. Han är ju westernutbildad från grunden och tävlad och tränad inom det, men nu kommer han få göra lite allt möjligt. Det passar honom alldelses utmärkt!
 
Men Bubblan har även ridits med lite mer åt akademiska-hållet också, dock gillar jag inte att rida i denna spanska sadel, men det gör Sofia!


Sharon    •     •   http://leggohouse.blogg.se/

Hej!
Så roligt att höra att du gillar vår blogg, trotts att uppdateringen för tillfället är katastrof.
Jag kan göra en header (endast header då jag inte har tid att koda osv), tar dock betalt så vet inte om det fortfarande är av intresse. Lättast kan du nå mig på mail ( den som jag uppger när jag kommenterar) om du forfarande vill. Priset beror helt och hållet på hur headern ska se ut.

Klara    •     •  

Vad är det för nå olika bett ni rider han på? :)


Kom ihåg mig?