Så här ligger det till

Igår efter travdagen tillsammans med Ida och hästarna, och även hundarna så åkte jag upp till stallet där Texas står och tömde det på mina saker, så nu finns det inte någonting där som är mitt. Jo, en JH Collection grimma som jag kände att Texas kunde få behålla, nu låter det som att jag har lämna henne för alltid, men riktigt så är itne fallet. Jag kommer åka och sköta och rida henne, dock inte lika ofta. Jag har försökt öka upp två eller fler gånger i veckan för att motionera henne och ta hand om henne, hon älskar att få komma in och bli pysslade med, men det känns inte som att hon tycker det är lika kul att få komma ut på körturer eller ridturer, självklart gillar hon det och det är bra för henne att hålla igång sin 20 år gamla kropp, det märks mer och mer på henne att hon är 20 år och vissa dagar är hon 3 år och oinriden igen, det varierar från dag till dag, men den där riktiga glöden som hon har haft finns inte kvar längre, vad jag känner. Hon nöjer sig och glöden kommer faktiskt fram när man bara står och myser, hon får lite knäckebröd, godis, äpplen och morötter och massor av borsning, pälsglans och hon bara slappnar av och njuter, det är de hon älskar och brinner för!
 
Så jag har valt att tömma stallet där på mina saker, för att kunna dumpa av dom i nya stallet där Sofia har hästarna, för jag vill verkligen komma igång med min ridning igen, så som den var förut. Och jag känner att Texas inte kan ta mig dit och eftersom honvissar så starkt att hon inte har den glöden kvar, så varför ska jag tvinga henne till det? Vi nöjer oss med pyssel och ridturer då och då istället, hon ska bara gå kravlöst och mysa som en 20 åring ska göra. Nu säger jag inte att alal 20 åriga hästar ska ut på mysturer och bara vara, finns pigga, fräscha och glada 20 åringar som tävlar fortfarande, så det är inte så jag menar. Men för henne sålder börjar märkas på henne om vi säger så.
 
Nu är Bubblan bara några år yngre, men där snackar vi glöd. Han vill, han kan och han ska. Han vill arbeta, han vill använda sitt huvud och han behöver det. Därför väljer jag att minska ner tiden med Texas för att kunna lägga den på Bubblan, jag har mål att ev försöka komma ut på en tävling till sommaren, så jag känner att är det i något stall jag ska vara så är det vid Bubblan och är det någon häst jag ska rida så är det Bubblan. Han kan ge mig mycket mer, han har lärt mig massor men det finns massor kvar att lära, han är verkligen den perfekta läromästaren och med Sofias hjälp som alltid, så tror jag på det här. Så ni här på bloggen kommer få se mer av en skimmel nu i fortsättningen och därav bilderna i headern, dom får Bubblan stå för. 
 
 


Josäfin Andersson    •     •   http://jossanamigo.blogg.se/

Åh vad jobbigt men tror du gör rätt val! Hellre att komma upp då och då och bara mysa osv än att man ska harva dag ut och dag in och tycka att det är jobbigt!


Kom ihåg mig?