Min egna utelista

Nu tänkte jag ta upp detta med hästtrender igen. Jag skrev tidigare ett inlägg med olika hästtrender som jag personligen tycker hör till utelistan och nu är det dags för innelistan. Innelistan består av dom sakerna som jag tycker är inne och bra just nu. Har du missat utelistan så hittar du inlägget härHoppas ni gillar inlägget och glöm inte att detta är min personliga åsikt, men dela gärna med dig av din åsikt och dina tankar!

  • Utan nosgrimma
Detta tycker jag att man ser mer och mer ute i häst Sverige. Jag har aldrig riktigt varit ett stort fann av just nosgrimmor och valde att lägga dom på hyllan för många år sedan. Testade nosgrimma (remont) på min tidigare kallblodstravare, men det var de, hade engelsk nosgrimma på honom också tillhörande mitt hunter träns från Hööks, men det var de. För mig är nosgrimman något som sitter i vägen på hästens ansikte, jag kan inte relatera den till något bra, alls faktiskt. Många använder nosgrimma för hästen gapar, det är snyggt och dom påstår att hästen behöver det. Jag tänker och gör tvärt om, ta bort den och låt hästen ridas utan. Jag rider western och där är det sällan vi har nosgrimma och vi har endast nackstycke med sidostycken så vi har inget som stör hästen eller kan trycka på något dumt ställe förutom i nacken. Men vi väljer ofta att ha nackstycken som är anatomiska. Så rida utan nosgrimma är med min inne lista, det gillar jag skarpt! MEN, rider du med nosgrimma, gör det! Du vet bäst vad din egna häst fungerar bäst på, men testa gärna någon gång! Märker du skillnad eller inte?
  • Horseware täcken
Här har ni täckenas roll's royce! Har du aldrig ägt ett Horseware eller haft det på din häst, då går du verkligen miste om något! Dessa täcken är helt F A N T A S T I S K A ! Med milda ord! Just Amigo och Rambo-täckena är kanon bra täcken och förtjänar att vara med på innelistan. Fler och fler får upp ögonen för Horseware och förstår hur bra dessa täcken är, detta är ett extremt slitstarkt täcke i ett yttermaterial av Ballistic Nylon, ett material som har fått sitt namn av att det togs fram under andra världskriget för att skydda mot granatsplitter, dvs en hög slitstyrka jämfört med andra täcken. Materialet är lite "glatt/halt" och gör att andra hästar inte lika lätt får fäste i täcket. Rambo har påsydda reflexer och den populära V-frontknäppning (ej The Original) samt Leg Arches. Horseware lämnar 3 års garanti gällande vattentäthet och ventilering på alla sina Rambo Turnout täcken. Vi har bara HW täcken på Bubblan och Bam och har aldrig, aldrig, aldrig varit missnöjda med något täcke! 
  • Varierad träning
A och O för en sund, glad och hållbar häst är varierad träning, både varierad träning av olika slag och uppgifter för hästen och även varierad träning på varierat underlag! I min utelista skrev jag om att rida innanför fyra väggar och tak, självklart ska man rida i ridhus eller paddock, men kanske inte varje dag? Variera träningen med ridhus, paddock och ute i naturen! För oss som varken har tillgång till ridhus eller paddock så gör vi i stort sätt alla 'övningar' man kan göra i ridhuset efter byns alla vägar och stigar, perfekt! Dessutom får hästarna lite mer energi ute och mer energi att använda till något bra: att jobba! Varierad träning tror jag många fler får upp ögonen för varje dag, tänker ut vad dom ska göra med sina hästar och lägger upp träningen utefter vad hästen behöver! Kanon bra!

Håller ni med mig? Eller tycker ni något annat? Har ni kanske något annat på eran innelista? Berätta gärna din åsikt och vad du tycker är ute i hästvärlden just nu! Jag är nyfiken på vad ni tycker!
Kom ihåg mig?