Min egna utelista

Hästtrender kommer och går, vissa stannar kvar en längre tid och andra är uppe på toppen och vänder igen, jag tänkte dela med mig av min egna inte och utelista när det kommer till just hästtrender och hästutrustning. Vi börjar med utelistan och innelistan kommer i ett annat inlägg! Hoppas ni gillar inläggen! Tänk också på att detta är min personliga åsikt!

  • Freejump stigbyglar
Detta har i stort sätt ALLA som rider engelskt, alltså för det mesta hoppning. Har sätt få som även haft det till dressyren, då på hemmaplan. Först och främst förstår jag inte hela grejen med dessa stigbyglar, jag har ridit i sådan en gång och kände helt seriöst ingen skillnad på dom och på mina svarta plaststigbyglar från Hööks med bred fotplatta och pigga för bra fäste. Jag pratar om dessa stigbyglar. Så först på min utelista är dessa Freejump stigbyglar, för just nu känns det som att häst Sverige endast har dessa stigbyglar för att alla andra har dom, dom är dyra, finns i olika färger, går att matcha till det mesta, ja men det känns fortfarande som att man måste ha dom för att alla andra har dom, ett 'måste-ha' för att alla andra har det, tråkigt. Sen dessutom tycker inte jag att dom är så snygga, det där med att matcha stigbyglar till outfit, var ute för länge sedan för mig personligen. Vad tycker du om freejump stigbyglarna? 
  • Perfect Sit of Sweden träns
Här gäller lite samma sak som hos Freejump stigbyglarna, snyggt i början, inte så många som ägde eller hade sådana här träns, var helt nytt på marknaden och det sa bara POFF så hade alla dessa träns i olika modeller. Sjukt bra med anatomiska träns, det gillar jag skarpt! Men så är det de här som är lika med stigbyglarna, nu känns det som att dom flesta köper PS träns för att alla andra har det, för att alla andra pratar gott om dom, för att alla andra ger dom bra betyg, för att alla andra vill ha och har köpt ett. Man ska bara ha det för att alla andra har det, visst kan väll det också vara bra på sitt viss, men lite tråkigt i längden. Jag själv har aldrig riktigt fastnat för ett PS träns förutom deras Cavemore som dom inte längre har i sin webbshop. Det tränset man kunde ta av nosgrimman på och bara ha anatomiskt nackstycke, vaggor för bettet och inget mer. Bra med anatomiskt träns med får vara med på min utelista då jag tycker det är ute med PS träns. Tycker det är snyggare och man blir mer chockad när man ser en ryttare som inte har ett PS träns på sin häst.. 

Bilden tillhör PS of Sweden.

  • Harva runt mellan fyra väggar och tak
Finns det ryttare som fortfarande gör detta? Skämt åsido! Självklart förstår jag mig på ryttare som rider i ridhus eller paddock, jag själv hade mer en gärna haft en paddock att kunna varierar arbetet med på hästarna. Men till en viss gräns, paddocken eller ridhuset får ALDRIG komma i första han, det är alltid ut i skogen som ska komma i första hand. Så något som är helt och hållet på min utelista är ryttare som sitter och harvar runt i ridhus/paddock sju dagar i veckan en och en halv timme åt gången och inte gör något annat, finns det något så omodernt som det? Häst Sverige bör vi det här laget ha kommit så långt i sin utveckling att dom flesta vet att hästarna behöver komma ut, ut i naturen och ridas varje dag helst! Så att sitta mellan dessa fyra väggar och sin lilla comfort zone är självklart med på min utelista! Dessutom är varierad träning den bästa träningen för en stark, hållbar och glad häst, det borde väll alla veta vid det här laget? Häst Sverige utvecklas framåt varje dag! 

Bilden tillhör borga.se.

Håller ni med mig? Eller tycker ni något annat? Har ni kanske något annat på eran utelista? Berätta gärna din åsikt och vad du tycker är ute i hästvärlden just nu! Jag är nyfiken på vad ni tycker!
Kom ihåg mig?