Oreocheesecake

Passade på att göra min goda Orecheesecake som är väldigt populär här hemma och jag älskar den verkligen! Den är otroligt enkel att göra och går fort att göra, det som tar tid är att den kan behöva ett dygn eller två i kylskåpet för att bli lite kall och fast i konsistensen. Men jag tänkte dela med mig av receptet här, och jag lovar er, ni kommer inte bli besvikna om ni testar den!

Det du behöver till botten:
1 ½ paket med Oreo original kakor, paketen är på ca 150g.
50 g smält smör eller margarin, beror på vad man föredrar.

Till dekoration:
1 paket Oreo original kakor

Det du behöver till fyllningen:
600g naturell cream cheese (jag köper två paket med 300g Coop Naturell Cream cheese) Går lika bra med Philadelphia också om man föredrar det! 
3 dl vispgrädde
1 ½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker (jag tar lite mindre)
1 paket med oreo original kakor 150g


Så här gör du:
Börja med att krossa 1 ½ paket med Oreo kakor till botten, krossa i en matberedare eller med tex en kavel. Jag krossar med en kökshammare till små, små fina bitar. Smält smöret och häll ner i dom krossade kakorna och blanda runt. Fördela ut jämt i en rund form tex en kladdkakeform. Ställ sedan in i kylen.

Krossa sedan ett paket kakor igen till fyllningen. Vispa grädde fluffigt, så det blir rejäla toppar. Vispa ihop socker, cream cheese och vaniljsocker i en annan bunke så det blir mjukt och fint. Sedan vänder du ihop grädden i cream cheese smeten och vänder runt ordentligt. Häll sedan i dom krossade kakorna och vänd runt ordentligt, tills allt är ordentligt blandat.

Sedan tar du ut botten du gjort ur kylskåpet och fördelar ut smeten i formen, jag tar i lite smet i taget för att jag ska vara säker på att det blir ordentligt med smet över allt och ett jämt lager. Sedan tar jag resten av Oreo kakorna och dekorerar med, jag brukar krossa dom med händerna och lägga över allting, lite slarvigt men snyggt! 

Ställ sedan tillbaka de i kylskåpet och låt stå över natten, minst! Den bli godare ju längre den står i kylen och blir kall och 'fast' i konsistensen! Man kan även ställa in den i frysen för snabbare effekt! 

Så här blev mitt resultat:
Kom ihåg mig?