Saker jag stör mig på

Folk som påstår sig rida western när dom endast har slängt på hästen westernutrustning som sadel, träns osv. Du rider inte western bara för att du har utrustningen på hästen, detta ser och hör jag dagligen 'idag red vi western' eller 'idag ska vi rida western' det är inte utrustningen som gör det till western, det är en hel del annat som speglar in också... Säg istället 'idag red vi med westernutrustning'...

Folk som inte borstar av hästens ben vid ridning... Vad tänker man ens med? Okej har hästen gått i lera och har lera upp till knäna, kan jag förstå att man lämnar det och låter det torka under ridturen, men annars? Ta bort det, det skaver och gör mer skada en nytta på hästens ben. Borsta benen noga är A och O, dessutom om man ska ha skydd på.. Det värsta du kan göra är att sätta på skydd på ett smutsigt/skitigt ben på hästen... Borsta!

Folk som tror sig veta allt om alla olika ridgrenar. Det spelar ingen roll vilket gren inom ridsporten du börjar prata om, dom kan det! Utan tvekan! Dom vet exakt hur det går till när dom tävlar i reining eller exakt hur ett travlopp går till fasten dom aldrig någonsin har satt sin fot på en westerntävling med reining klass eller sett ett travlopp. Eller varför inte på stå sig veta hur man rider i dom olika grenarna, och när dom yttrar sig om det är det helt fel ord/meningar som kommer ut, och det ända man kan göra är att nicka och le tillbaka...

Dom som fortfarande är fast i denna tid där 'hästar behöver minsann inget täcke' eller 'täcke är bara onödigt, hästarna har ju päls' eller 'mina hästar har aldrig haft täcke'. Först vill jag säga gud vad skönt att dina hästar kan gå utan täcken på sig ute, har du glömt att hästar är som oss människor, olika från individ till individ? Vissa människor fryser lättare en andra, lika så med hästar. Bara för att din häst har en päls av stål och ingen väta kommer varken in eller ut från pälsen så betyder det inte att alla Sveriges hästar kan gå utan täcke!

Min dotter eller son vill ha häst, vi köper en häst till den/dom, men vi har ingen som helst erfarenhet av varken hästar eller att äga en häst, plus till dig som gör detta och har hästkunniga människor runt dig, det kan behövas! Men till dom som köper häst till sina barn efter 1 termin på ridskolan för att 'dom vill ha en häst' och inte har någon aning om hur man föder den, tar hand om den eller motionerar den, vad tänkte ni med? På riktigt? Men man kan ju skaffa hjälp i efterhand, självklart kan du det, ju tidigare desto bättre är det! Och självklart så skaffar man sig erfarenhet när man har skaffat hästen också!

När det inte finns något alls hemma att äta, när kylskåpet ekar tomt och skafferiet är så tomt det kan bli och just då, precis då är man som mest sugen på något gott att äta? Då ska det självklart vara så absolut 'soprent' över allt i hemmet, finns inget att äta en ett paket smör, hårda mackor, gammal yoghurt eller varför inte en konserv med majs, gott! Precis det man va sugen på! Verkligen!

När man mockar och är klar med att lassa ut bajset i skottkärran och ska börja jämna ut boxen, efter som man fått vända upp och ner på den för att hästen både lägger bajsen under sågspånet och överallt i hela boxen så kommer det fram några små jävlar i alla fall, trotts att man vänt upp och ner på hela boxen och man är hundra procent säker på att nu kan inte det finnas en hästbajs så långt ögat kan nå, så ligger dom där, en till, en till och en till kommer fram!

Kan ni relaterat till något jag skrivit här ovanför? Dela gärna med er vad ni stör er på, kanske är det också hästbajsen som kommer fram, eller det tomma kylskåpet? Eller kanske något annat sånt där typiskt 'störmoment' i vardagen!
Kom ihåg mig?