Dags att plugga

2021-08-23

Godkväll!
Hoppas allt är bra med er och kul att du tittade in här. Ikväll är det dags att ta tag i att plugga igen, jag läser lite under dagarna men det är på kvällarna efter dottern lagt sig som jag kan sätta mig ner och fördjupa mig ännu mer, försvinna in i dimman bland hästens muskler, skelettet, antaomin, nervsystemet och allt där till som vi ska kunna. Just nu känns det omöjligt och svårt att jag ens ska lära mig detta, det är en utmaning men en rolig. Det gäller bara för mig att ta fram lite jäklar-anama så går det galant! 

Nu är vi inte på Allmän fysiologi. Antatomi är läran om kroppens utseende, uppbyggnad och funktion. Och jag måste ju säga att kroppen, framför allt hästarnas kroppar är ett spännande område. I denna utbildning jag går så kommer vi gå igenom; Nervsystemet, Andningssystemet, Cardiovaskulära systemet, Lymfsystemet, Endokrins systemet, Matsmältningssytemet, Urinsystemet, Skelettet och självklart musklerna.

Har precis gjort ett litet prov på våran studerings hemsida och fick 7 av 11 rätt, inget att hänga i julgranen direkt, MEN ett kanon bra sett att se vad man behöver läsa på lite extra om. Så jag ikväll läsa mer om venöst blod, vad som gäller för kapillärer, vad som gäller för akteierllt blod och läsa på mer om andningssystemet. Så det var bra att jag gjorde detta prov nu och kommer kunna göra det sen också för att se så allting sitter fast där inne i hjärnan. Sen ska jag börja nosa lite på skelettet, muskler och börja lära mig alla latinska ord för allting, samt lite veterinär benämningar. 

Lite av det jag läser om, har jag ju faktiskt läst på gymnasiet också, kanske snuddat lite vid, men nu är det lite mer ingående och djupare. Jag är utbildad travhästskötare, en tre årig utbildning på gymnasiet. En anledning till varför jag valde hästhållning var för att jag var skoltrött och bara ville överleva mina sista år i skolan. Ville då när jag satt där i skolbänken första dagen syssla med ridning, hoppning och bli ridlärare. Men den drömmen försvann snabbt när jag snubblade över travsporten och valde travinriktningen på gymnasiet. Jag är nöjd att jag valde trav och det har givit mig mycket och lärt mig mycket, men att arbeta som travhästskötare är inget jag vill. Därför använder jag nu mina kunskaper och utbildar mig till hästterapeut, eller ja jag bygger på mina kunskaper jag redan har och skapar massor med nya, så ska det här allt gå vägen! 

Förresten, ni får ju hojta till om ni vill att jag skriver om något speciellt eller delar med mig av bilder på något! 
 
 BILD: www.unsplash.com /  Sarah W @clovesandbuttons
Kommentarer (0)
Utbildning