Plugga, plugga, plugga

2021-09-04

Hallå!
Dagarna går i ett, både med jobb, hushåll och små barn. Man får ta allt för vad det är och minst lilla chans jag får till att sätta mig och plugga, så får jag ta den. Nu sitter jag här och skriver istället, för att få pausa hjärnan bland alla Pectoralis, Trapezius, Semimembranosus och alla andra latinska ord namn på alla hästens kroppsdelar som ska printas in i huvudet. Det är mycket, det är mastigt men det är framför allt super roligt!

I veckan är jag helt ledig från jobbet för att inskolningen av dottern har dragit ut på tiden så jag ska ta över inskolningen så pappan kan börja jobba, han har redan tagit ut en extra vecka föräldra ledighet så jag fick hoppa in nu och förhoppningsvis blir dottern helt inskolad och klar i veckan. På måndag ska jag lämna henne 9 -14, så hon ska både äta och sova på förskolan, hållar alla mina tummar för att det går bra. Jag håller mig hemma imorgon medans hon är på förskolan, ska plugga och lyssna på (igen) på dom tidigare kurs filmerna vi har haft för att upprepa lite saker och skriva ner saker som jag missat. Håller mig hemma för att kunna vara tillgänglig om jag behöver hämta hem dottern från förskolan.

Så imorgon blir det att plugga en hel del, på tisdag ska jag ut i stallet och praktiksera lite vi ska börja gå mer djupt nu och ska börja med palpering. Palpering ska alltid göras innan man börjar själva behandlingen för att hitta problemområden som kan kräva lite extra behandling. Här ska man vara noggran på att lyssna på hästen och kolla på dess reaktion, alla hästar kan ragera olika. En del försvarar sig, andra piskar med svansen, andra drar öronen bakåt, andra blinkar, andra gäspar, så här måste jag verkligen lära mig att bli lyhörd och inte missa dom små reaktionerna, för hittar jag dom små reaktionerna när jag masserar så kommer jag kunna hitta något innan det övergår till att bli stora reaktioner. 

Och detta med palpering lär man sig mest och bäst genom att öva, öva och öva. Så nu ska jag verkligen börja få till mer timmar i stallet och massera hästarna, jag jobbar från och med nu bara 75% så hoppas kunna få mer tid till utbildningen när Meja är på förskolan och sambon jobbar. Meja kommer få gå korta dagar dom dagar jag pluggar eller ska utföra praktik i stallet, har jag bara lite plugg får hon vara hemma med mig och jag pluggar medans hon sover. Det fungerar också. Mitt mål är mycket tid till utbildning och lite tid på förskolan, haha vi får se hur det går ihop i verkliga livet!
Foto/Unsplash: Avi Theret
Kommentarer (0)
Utbildning